TUS sınavı adayları dikkat! ÖSYM’den soru iptali kararı

TUS sınavı adayları dikkat! ÖSYM’den soru iptali kararı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca 17 Mart'ta düzenlenen, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) ile 2024 Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) sonuçları yayımlandı. Yapılan incelemeler sonucunda bir sorunun iptal kararı açıklandı.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen TUS sınavı 17 Mart tarihinde düzenlendi. Sonuçları açıklanan sınavın madde analizlerinin incelenmesi, cevap anahtarlarının kontrolü ve itirazların bilimsel açıdan değerlendirilmesinin hemen ardından bir sorunun iptaline karar verildiği kamuoyuna duyuruldu.

tus-sinavi-adaylari-dikkat-osymden-soru-iptali-karari.webp

1 soru iptal

ÖSYM tarafından yapılan incelemeler ve itirazların değerlendirmesi sonrasında Klinik Tıp Bilimleri Testi Temel Soru Kitapçığı'nda yer alan 28 numaralı sorunun iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu. Sınav sonuçları açıklanan TUS adayları sonuç bilgilerine https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.