Veliler öğrenciler okullar ne zaman tatil olacak?

Veliler öğrenciler okullar ne zaman tatil olacak?
Bu yıl milyonlarca öğrenci yaz tatili planlarını şekillendiriyor. Okulların ne zaman kapanacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Bu yıl ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri için ilk ders zili 11 Eylül'de çaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023-2024 iş takvimi sonrasında okullardaki tatil tarihleri belli oldu. Peki öğrenciler ve aileleri en çok merak ettiği soruların başında gelen Okullar ne zaman kapanacak? 2024 MEB Yaz tatili ne zaman başlayacak ve kaç gün kaldı? Karneler ne zaman alınacak?

Yeni eğitim öğretim yılı heyecanıyla başlayan ilkokul ortaokul ve lise öğrencileri için ders zilleri 11 Eylül'de çalmaya başladı. Eğitim yılı boyunca çeşitli tatiller öğrencilere dinlenme fırsatı sunacak. Kasım ayında ilk ara tatil yapıldı ve Ocak ile Şubat ayları arasında sömestr tatili gerçekleşti.

Veliler öğrenciler okullar ne zaman tatil olacak?

Nisan ayında ise Ramazan Bayramı ile örtüşen tarihlerde ikinci ara tatil yapıldı. Yoğun geçen bir eğitim yılından sonra 14 Haziran 2024 tarihinde öğrenciler yaz tatiline girecek ve karnelerini alacaklar.

Yaz tatilinin başlangıcı olan 14 Haziran'dan itibaren öğrenciler uzun bir tatil süresine kavuşacak. Bir sonraki eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki yılın detaylı takvimini dönem başlamadan duyuracak ve ara tatil ile yarıyıl tatili programını açıklayacak.

Öğrenciler ve aileleri için önemli tarihler şöyle:

  • Okulların açılış tarihi 11 Eylül Pazartesi
  • İlk ara tatil 11 Kasım'da başlayacak ve 20 Kasım Pazartesi sona erecek.
  • Sömestr tatili 22 Ocak'ta başlayacak ve 2 Şubat'ta sona erecek.
  • İkinci ara tatil 8-12 Nisan tarihlerinde.
  • Eğitim öğretim yılı sonu ve yaz tatili başlangıcı 14 Haziran 2024.