Memur olmak isteyen vatandaşlara duyurulur

Memur olmak isteyen vatandaşlara duyurulur

Memur olmak isteyen vatandaşları ilgilendiren önemli alımlar başlatılıyor. Memur olmak isteyen vatandaşlar için bu büyük bir şans olabilir. Kamuya çok sayıda memur alımı gerçekleştirilecek. Peki memur alımlarında kontenjan boşluğu ne kadar? Kaç kişi memur olarak alınacak? Memur alımında baş koşullar nelerden oluşuyor? Gelelim detaylara...

Memur alımları nerelerde olacak?

Türkiye'de kamu sektöründe istihdam olanakları genişliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan son bilgilere göre, çeşitli kamu kurumları toplamda 57 bin 192 personel alacak. Bu alımlar arasında, Sağlık Bakanlığı'nın 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam etme kararı dikkat çekiyor. Alım yapacak diğer önemli kurumlar arasında Orman Genel Müdürlüğü, Eti Maden, Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve TÜBİTAK yer alıyor.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), taşra teşkilatlarında görevlendirilecek sözleşmeli personel için toplam 90 kişilik bir alım yapacağını açıkladı. Bu kapsamda, sözlü ve uygulamalı sınav yöntemiyle 26 orman muhafaza memuru ve 20 orman mühendisi olmak üzere, farklı pozisyonlarda personel istihdam edilecek.

Adaylar için başvuru süreci 29 Nisan'da başlayacak ve 9 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Bu fırsat, orman koruma ve yönetimi alanında kariyer yapmak isteyen adaylar için önemli bir kapı aralıyor.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2024 yılında sürekli işçi ve memur kadrosuna ekleme yaparak personel istihdamını genişletecek. Bu kapsamda, İŞKUR ve ÖSYM aracılığıyla toplamda 218 yeni personel alımı gerçekleştirilecek. Eskişehir'de bulunan Kırka Bor İşletme Müdürlüğü için 162, Balıkesir'deki Bigadiç ve Bandırma İşletme Müdürlüklerine ise 56 personel olmak üzere farklı bölgelerde istihdam sağlanacak. Bu alımlar, Eti Maden'in operasyonel kapasitesini artırma ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlama hedefleri doğrultusunda önemli bir adımı temsil etmektedir.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında bulunan 8. ve 9. dereceli kadrolar için 15 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına dayanarak, 23 Haziran 2024 tarihinde yazılı sınav düzenlenecektir.

Adaylar, KPSS puan sıralamasına göre değerlendirilecek ve her grup için boş kadro sayısının 20 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecek. Eşit puan alan adaylar da sınava katılma hakkı kazanacak. Başvurular 6 Mayıs 2024 tarihinde başlamış olup, 24 Mayıs 2024 tarihinde sona erecektir. Bu süreç, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun uzmanlık kapasitesini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (TÜRKŞEKER) bünyesindeki fabrikalarda 390 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. Alınacak personeller arasında 80 mekatronik bakım onarım, 65 elektrik, 51 endüstriyel otomasyon, 40 mekaniker buhar kazanları, 33 makine bakım onarım, 31'er bilgisayarlı makine ve metal teknolojisi, 15 makine teknisyeni, 12 montaj-kaynak işçisi, 10 iş makineleri operatörü, 9 talaşlı imalat teknisyeni, 3'er torna-freze ve CNC işçisi, döküm teknisyeni ve vinç operatörü, birer kalite kontrol işçisi, kimya teknisyeni, makine-montaj işçisi ve tır şoförü yer alacak. Bu alım, TÜRKŞEKER'in operasyonel kapasitesini artırma ve verimliliği güçlendirme amaçları doğrultusunda yapılmaktadır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere tam zamanlı çalışacak sözlü ve uygulamalı sınav ile Kıdemli CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı, CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı, Yazılım Mimarı, Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, Yazılım Geliştirme Uzmanı pozisyonlarına toplamda 11 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak.

Adaylar için başvuru süreci 6 Mayıs 2024 tarihinde başlamış olup, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecektir. Bu alım, kurumun teknolojik altyapısını güçlendirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

TÜBİTAK, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) kadrosu için Ankara ve Kocaeli lokasyonlarında görevlendirilmek üzere toplam 236 araştırmacı, teknik ve destek personeli alımı yapacağını duyurdu.

Adayların başvuruları 13 Mayıs tarihine kadar TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi üzerinden, https://kariyer.tubitak.gov.tr adresi aracılığıyla yapılacaktır. Başvuru koşulları ve süreçle ilgili detaylı bilgilere TÜBİTAK'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR'un internet sayfalarından ulaşılabilecektir. Bu alım, TÜBİTAK'ın araştırma ve teknolojik gelişim kapasitesini güçlendirme hedefine katkı sağlayacaktır.

Sağlık sektöründe çok sayıda alım yapılacak

Özellikle Sağlık Bakanlığı, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde etkin hizmet sunabilmek için 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak. Bu personeller arasında diyetisyenler, ebeler, hemşireler, sağlık memurları ve doktorlar bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı, yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, özellikle eleman temininde zorluklar yaşanan bölgelerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin daha etkili ve verimli yürütülebilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, 2024 yılı sonuna kadar toplamda 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip olmak üzere, 36 bin sözleşmeli sağlık personelinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. Bu atama, sağlık sektöründeki personel açığını kapatma ve hizmet kalitesini artırma yönünde önemli bir adım olarak görülmektedir.

Eğitim sektöründe çok sayıda alım olacak

Eğitim sektöründe ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen atayacak. Ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri Mayıs ayında alınacak, sözlü sınava katılacak adayların sınav merkezleri Haziran'da ilan edilecek ve sınavlar Temmuz'dan itibaren başlayacak.

Memur alımı başvuruları nereden yapılacak?

Memur alımları Türkiye'nin kamu hizmetlerinin çeşitli alanlarda kalitesini artırmayı ve işsizlik oranlarını düşürmeyi hedefliyor. Adaylar, başvuru süreçleri ve detayları için ilgili kurumların internet sayfalarını takip ederek, e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.