KPSS’yi kazanan öğretmenler artık o illerde toplanacak!

KPSS’yi kazanan öğretmenler artık o illerde toplanacak!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararına göre KPSS'yi kazanan öğretmenler belirli illerde ön eğitim alacak. Bakan Tekin tarafından ilk kez duyurusu yapılan Milli Eğitim Akademisi kurulduktan sonra öğretmen adayları o illerde bir araya gelip eğitim alacak. İşte konuyla ilgili paylaşılan tüm detaylar

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından duyurulan Milli Eğitim Akademisi uygulaması resmen başlıyor. KPSS sınavını kazanan adayların yeterli puanı alıp mülakattan geçmesi artık öğretmen olmak için yeterli değil.

Okullarda göreve başlamadan önce Milli Eğitim Akademisinde eğitim görüp mezun olduktan sonra ancak atama süreci tamamlanacak. Öğretmenlerin kamu memuru olarak görevlendirme alabilmeleri için Milli Eğitim Akademisi Kurumu tarafından verilen 550 saatlik eğitimin başarıyla tamamlanması gerekecek.

KPSS'yi Kazanan Öğretmenler Hangi İllerde Eğitim Alacak?

Kulisten sızan bilgilere göre KPSS puanı ile akademiye giriş yapan öğretmenler bazı illerde açılacak eğitim kurumlarında belirli bir ücret karşılığında eğitim görecek. 550 saatlik eğitim süreci başarıyla tamamlandıktan sonra Bakanlık tarafından belirlenen kurumlara sözleşmeli öğretmen olarak atama yapılacak. Görev bölgesinde 3 yılını tamamlayan sözleşmeli öğretmenler kadroya alınacak.

KPSS'yi kazanan öğretmenler sosyal medyada aktarılan bilgiye göre 14 farklı ilde eğitim görecek. Pilot uygulama süreci içinde yer alan 14 ilin büyük şehirlerden oluştuğu da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Sosyal medyada paylaşılan ve henüz Bakanlık tarafından duyurusu yapılmayan işte o illerden bazıları:

Ankara, Antalya, Amasya, Denizli, Erzurum, İzmir, Mardin, Trabzon, Van, Sakarya, Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli, Kütahya, Tekirdağ