Memurlara Yol Parası Verilecek Mi?

Memurlara Yol Parası Verilecek Mi?
Memurlara yol parası verilecek mi? Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplu taşımanın olduğu yerlerde, personele servis hizmetinin, sözleşme bitiminde kaldırılacağını söyledi. Bu aşamada memurlara yol parası kaç TL verilecek? Toplu ulaşım kartına mı yüklenecek? Tutar nasıl hesaplanacak?

Memurlara yol parasının verilip verilmeyeceği, Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamalar sonrasında memurların gündeminde yer almaya başladı.

Çünkü Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı Kamuda Tasarruf Paketi tedbirleri açıklaması sırasında, savunma ve güvenlik birimlerini hariç tutarak, toplu taşımanın olduğu yerlerde personel servisi hizmetinin kaldırılacağını ifade etti.

Memurlara Yol Parası Verilecek Mi?

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapmış olduğu Kamuda Tasarruf Paketi açıklamasında, ihtiyaç fazlası olan ya da ekonomik ömrünü tamamlamış olan taşıtların tasfiyetini gerçekleştireceklerini dile getirdi. "Sözleşme bitiminde, savunma ve güvenlik hariç, toplu taşımanın olduğu yerlerde personel servisi hizmetini sona erdirmeyi hedefliyoruz."

Memura yol parasının, toplu taşıma kartı verilerek ödenmesi planlanıyor. Verilecek olan karta, her gün bir gidiş, bir de geliş olmak üzere bakiye yüklemesi yapılarak ekonomik açıdan bu yöntemin kamuya avantaj sağlayacağı tahmin ediliyor. Yüklemelerin ise aylık olarak yapılacağı tahmin ediliyor.

Yani memura yol parası elden verilmeyecek. Toplu taşıma kartına belli bir miktar yükleme aylık olarak yapılacak. Konu ile ilgili yeni açıklamalar geldikçe Meb hocam içerisinde sizlere aktaracağız.