Devlet memuru olmak isteyenlere kötü haber, memur alımları durduruldu mu?

Devlet memuru olmak isteyenlere kötü haber, memur alımları durduruldu mu?
Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri ile ilgili kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. A'dan Z'ye kamu harcamalarına düzenleme getiren kararlardan en önemlilerinden biri personel giderleri ile ilgili alınan kararlardır. Peki personel giderleri ile ilgili alınan kararlar neticesinde kamuya memur alımında hangi kısıtlamalara gidilecek?

Devlet memuru olmak isteyenlere kötü haber, memur alımları durduruldu mu?

Milyonlarca vatandaşın kamu personeli olmak için ter dökeceği KPSS başvuruları devam ederken Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından ortak bir açıklama ile tasarruf tedbirleri planı yayınlandı.

Yayınlanan Bu plana göre kamuda harcamalar denetlenecek. Birçok kurum ve kuruluşun kamuya personel istihdamı yapma hakkı olduğu düşünülürse kamuda personel gideri olarak hesaplanan tutarlara da düzenleme getirilecek. Özellikle belediyelerin ve birçok Kamu tüzel kişiliğinin kendi personel alımını kendileri yapmaları gibi durumlar söz konusudur.

Eğitim, sağlık, güvenlik gibi birinci derece kamu ihtiyacı olarak belirlenen hizmetler dışındaki birçok hizmetin yürütülmesi için istihdam edilecek personel sayısına sınırlandırma getirilmektedir.

Söz konusu tedbirler ve sınırlamalar 3 yıllığına uygulanacak. Bu durumda kamuya istihdam edilecek olan personel sayısında da sınırlamaya gidilecek.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER