İŞKUR Aşçı Alımı Yapacak! Çok Sayıda Kişi 50.300 TL Maaşla İşe Başlayacak!

İŞKUR Aşçı Alımı Yapacak! Çok Sayıda Kişi 50.300 TL Maaşla İşe Başlayacak!
İŞKUR aşçı alımı yapacak. 81 ilden çok sayıda kişinin işe alınacağı iş ilanları için başvuruda bulunmak isteyenlerin İŞKUR'a üye olmaları gerekiyor. Mutlaka eğitim almanın şart olmadığı aşçılık mesleğinde maaşlar 50.300 TL'ye kadar çıkabiliyor. Acele edip, son başvuru tarihini kaçırmamak ise en önemli unsur.

İŞKUR aşçı alımı yapacak. 81 ilde, çok sayıda iş arayan aşçının, iş veren ile buluşması İŞKUR sayesinde olanaklı hale gelecek. Gıda ürünlerini, belirlenen reçete ve şirket standartlarına uygun şekilde hazırlamaktan sorumlu restoran ya da mutfak çalışanı kişi aşçı olarak adlandırılmaktadır. Yiyecek ya da içecek şeyler tüketmek için restorana gelen müşteriye, istediği şeyleri hazırlamaktan sorumlu olan kişidir.

Yemek hazırlarken tariflere uygun hareket eden aşçılar, müşterilerin taleplerine uygun olarak tarifler üzerinde oynamalar da yapabilirler. Sağlık ve hijyen kurallarına uymak zorundadırlar.

Aşçı Ne İş Yapar?

İŞKUR aşçı alımı için çok sayıda iş ilanı yayınlamışken, ilanlara başvuru yapmayı düşünen iş arayanlar, aşçının görev ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirler.

• Günlük, haftalık ya da aylık olacak şekilde, mutfağa gelen malzemelerin yeterli olup olmadığını kontrol eder

• Günlük alınan malzemelerin istenilen kalitede ve taze olmasına dikkat eder

• Et, sebze, bakliyat gibi yiyecekleri tariflere uygun pişirme yöntemleri ile pişirir

• Hazırlanan yemekleri tabaklara koyarak garnitürlerle süsler

• Menü oluşumuna destek olarak tabaklama ve sunum stillerini belirler

• Mutfağın temiz ve düzenli olmasını sağlar

• Mutfaktaki eksik ve arızaları yöneticilere bildirerek, sorunları giderir

• Gıdaların uygun koşullarda saklanmasını sağlar

• Mutfaktaki ekip ve ekipmanın hijyen kurallarına uymasını sağlar

• Üretilecek yiyeceklere göre, her gıda türü için çalışma alanı oluşturur

• Müşterilerin menü haricinde özel isteklerini karşılar

Nasıl Aşçı Olunur?

İŞKUR aşçı alımı iş ilanlarına bakıp, bir örgün eğitim kurumundan eğitim almadığı için ilanlara başvurmaktan çekinen çok sayıda aday bulunmaktadır. Fakat aşçı olmak için mutlaka bir diploma ya da sertifikaya sahip olmak gerekmez. Türkiye'de, uzun yıllar aşçı olarak çalışarak tecrübe edinmiş kişiler bu mesleği daha sık yapmaktadır.

Bununla birlikte, eğitim almış bir aşçının da deneyim sahibi olmak için uzun süre gerçek bir restoran ya da otel mutfağında çalışması gerekir.

Ülkemizde pek çok üniversitede bulunan Gastronomi Ve Mutfak Sanatları, aşçı olmak isteyenlerin okumaları gereken bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

İŞKUR Aşçı Alımı Yapacak

İŞKUR aşçı alımı yapmak için adaylarda el becerisi, deneyim, temizlik, yaratıcılık, iletişim, çoklu görev becerisi, stres yönetimi... gibi özellikler bulunmasını talep etmektedir.

Genellikle gündüz çalışan aşçıların haftada ortalama 45 saat çalışmaları gerekir. Çalışma sırasında sürekli hareket halinde olmaları dolayısı ile adayların bu yoğun tempoya uyum sağlayabileceklerini düşünüyorlarsa işe başvuruda bulunmaları gerekir.

İŞKUR üyesi olan ve bu özellikleri karşılayabileceklerini düşünen kişiler, aşağıdaki linke tıklayarak, kendilerine uygun ilana başvuruda bulunabilirler.
"https://www.iskur.gov.tr/is-ara?city=&workCode=6132&pageNumber=1"

Aşçı Maaşları

İŞKUR aşçı alımı başvurusu onaylanan adaylar 22.400 - 50.300 TL aralığında maaş alırlar. Ortalama aşçı maaşı 33.300 TL'dir.