Öğrencileri zor günler bekliyor, Ortak sınav tarihleri öne çekildi

Öğrencileri zor günler bekliyor, Ortak sınav tarihleri öne çekildi
2023 2024 eğitim öğretim yılının 2 dönemin son haftalarına girdiğimiz şu günlerde ortak sınavlar yaklaştı. Ortak sınavlar neticesinde tüm sınıf düzeyinde öğrenciler ülke genelinde sınava girecekler. Peki söz konusu sınavlar ne zaman başlayacak? İşte yeni sınav takvimi...

2023 2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminde nihayete eren ortak sınavların şimdi ikincileri başlamak üzere. İkinci dönem ikinci ortak sınavlar tüm yurt genelinde ortak olarak düzenlenecek. Ancak sekizinci sınıf ve on ikinci sınıfların sınavları bir hafta öne çekildi.

meb-ortak.webpMilli Eğitim Bakanlığı'nın önceden yayınlamış olduğu takvime göre 27 Mayıs 7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan ortak sınavlar 8. sınıfların 2 Haziran tarihinde düzenlenecek olan LGS kapsamında Merkezi sınavı sebebiyle aynı şekilde 12 sınıfların 8 ve 9 Haziran tarihlerini düzenlenecek olan YKS sınavları sebebiyle 20 Mayıs 31 Mayıs tarihlerine alındı.

meb-ortak-sinavv.jpg Önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren 8 ve 12 sınıfların ortak sınavları 20 başlayacak. Başlayacak olan bu sınavlar Toplamda 2 hafta sürecek. En geç 31 Mayıs tarihinde 8. ve 12. sınıfların sınavları sona erecek.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER