Temmuz ayında memur maaşları beklentinin üzerinde artacak

Temmuz ayında memur maaşları beklentinin üzerinde artacak
Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon beklentilere göre 2024 yılı mayıs ayında aylık enflasyon oranı%3 civarında olarak açıklanmıştır. Peki önümüzdeki Haziran ayı ile birlikte 6 aylık toplam enflasyon farkı Memurlara kaç TL maaş olarak geri dönecek.

2024 yılı Temmuz ayında memurlar maaş alacaklar. 6 ayda bir yapılan memur zammı için toplu sözleşme kapsamında değerlendirilen maaş zammının üzerine bir de enflasyon farkı eklenecektir. Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayılarındaki enflasyon oranları toplamından Toplu sözleşme zam oranı çıkartıldığında Memurlara verilecek olan zam belli olacaktır.

Şu an belirtilen hesaba göre açıklanan bu enflasyon rakamlarının memur maaş zam oranına eklenmesi ile memurların maaşlarına yüzde 9.93'lük bir enflasyon farkı oluşması ve yüzde 10 Toplu İş Sözleşmesi zammı ile birlikte yüzde 19.93 seviyesinde zam yapılması bekleniyor.

Bu durumda şu anda en düşük olarak belirtilen memur maaşı 34.000,00 TL'dir yapılacak olan zamla beraber 40.800,00 TL olacak.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER