Cumhurbaşkanlığı'ndan öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı'ndan öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili önemli açıklamalar
Yeni düzenlenecek olan öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili çarpıcı açıklamalar devlet erkanının zirvesindeki isimlerden biri olan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Öğretmenlik meslek kanunu ile değişecek olan hangi maddeleri Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanlığı'ndan öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili önemli açıklamalar

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin mesleki hayatlarını baştan aşağı değiştirecek olan öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu.

ogretmenlik-meslek-kanunu.jpgÖğretmenlik meslek kanunu ile ilgili öğretmenlerin özlük haklarının düzenlenmesinden ziyade Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da öğretmenimiz İbrahim Oktugan'ın katledilmesinden sonra öğretmen camiası toplu olarak iş bırakmıştı.

omk-duzenleme.jpg

Mesleki anlamda güvenlik talebinde bulunan öğretmen sendikalarının taleplerini karşılayacak olan düzenlemeleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz anlattı.

Bundan sonra öğretmenlere şiddet uygulayan hakaret eden kişiler tutuksuz yargılanmayacak. Söz konusu yargılamalar tutuklu olarak gerçekleştirilecek. Öğretmene yönelik şiddet suçlarını işleyenlerin cezaları %50 artırılarak uygulanacak.

Birçok alanda öğretmenlerle ilgili düzenlemeleri içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu eğitim çevrelerinde merakla beklenmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER