Memur maaşlarından 1400 TL'lik kesinti yapılacak, sendikalar itiraz etti

Memur maaşlarından 1400 TL'lik kesinti yapılacak, sendikalar itiraz etti

Üye sayısı % 3'ün üzerinde olan memurlara toplu sözleşme ikramiyesi adı altından belli bir miktar ödeme yapılmaktaydı. Yapılan söz konusu ödeme neticesinde memurlar her ay 500 TL ek ödeme almaktaydılar. Ancak söz konusu ödemelerde 350 TL civarında bir azalış meydana geldi. Peki söz konusu kesinti neden yapılmaktadır? Detaylar haberimizde...

Memurlardan yapılan maaş kesintisinin sebebi Anayasa Mahkemesinin toplu sözleşmeler ile ilgili olarak vermiş olduğu karardır. Toplu sözleşme ikramiyesi artık sadece % 3 üye sayısını aşan sendikalara değil, tüm sendikalı personele ödenecek.

Bu durumda her ay yatan toplu sözleşme ikramiyesi üye sayısı % 3'ü aşan sendikalara üye olan personele ödenmektedir. Söz konusu karar şubat ayından beri uygulanmaktadır. Uygulanan bu karar gereği mayıs ayında yapılacak olan kesintiyle beraber toplamda 1400 TL tutarında kesinti yapılmış olacaktır.

Konuyla ilgili Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen meclisin yolunu tuttu. İki sendikanın da talebi kesintilerin memurlara faizi ile beraber toplu bir şekilde geri ödenmesi yönündedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum