Esnek Zamanlı Çalışma Nedir?

Esnek Zamanlı Çalışma Nedir?
Esnek zamanlı çalışma nedir? Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi içerisinde yer alan, memur için esnek zamanlı ve uzaktan çalışma modelinin geliştirilmesi ile kast edilen nedir?

Esnek zamanlı çalışma hakkında araştırmalar, Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıkladığı Kamuda Tasarruf Paketi sonrasında gündeme geldi.

Açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi içerisinde memura esnek ve uzaktan çalışma modellerinin geliştirileceği bilgisi de yer aldı. Ki bu açıklama sonrasında, memur evden mi çalışacak? memurun mesai saatleri mi değişecek? gibi pek çok soru da esnek zamanlı çalışma konusu ile birlikte akılları karıştırdı.

Esnek Zamanlı Çalışma Nedir?

Esnek zamanlı çalışma sisteminde memurlar, çalıştıkları kurum tarafından belirlenen esnek ve çekirdek zaman dilimlerine uyarlar. Çekirdek zaman adı verilen zaman diliminde memurun, çalışmakta olduğu kurumun çalışma alanı içerisinde bulunması gerekir. Esnek zamanda da çalışan memurun, kurumun çalışma alanı içerisinde olması zorunlu değildir.

Çekirdek zaman, kanuni çalışma süresi içerisinde en fazla beş saat ile sınırlandırılırken, esnek zaman, kurum tarafından belirlenen, çekirdek zaman ve öğle dinlenme arası dışında kalan zaman dilimine verilen isimdir. Bazı kurumlar ise öğle dinlenme süresini de esnek zaman içerisine dahil edebilirler.

Esnek zamanlı çalışmanın ne demek olduğunu özetlemek istersek, memurun çalıştığı kurum içerisinde kalmasının zorunlu olmadığı, çekirdek zaman haricindeki çalışma süresine esnek zamanlı çalışma adı verilmektedir.