KDV oranları artırıldı, o işletmelere de ceza yağdırıldı

KDV oranları artırıldı, o işletmelere de ceza yağdırıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme neticesinde KDV oranları güncellendi. Ancak söz konusu durumla ilgili devlete zarar veren uygulamalara sebep olan işletmeler denetlendi ve ilgili işletmelere ceza yağdı. Detaylar haberimizde...

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan teftişler neticesinde birçok işletmenin%8 tutarında olan birçok malın KDV oranını farklı bir ürün satmış gibi göstererek yüzde bir tutarında faturalandırdığı tespit edilmişti.

%1 tutarındaki KDV miktarını Devlete ödeyen işletme geriye kalan %6 tutarını ise kendi kasasına kazanç olarak aktarıyordu.
Söz konusu işletmeler satmış oldukları malın ve hizmetin türünü kasada Su ve ekmek gibi değerler üzerinden faturalandırarak usulsüzlük yapıyorlardı.

Durumu fark eden vatandaşların maliye Bakanlığı'na sosyal medya üzerinden ulaşması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Söz konusu Durum tam bir vergi kaçakçılığı olarak değerlendirilmektedir. Devletin zarara uğramasına engel olmak amacıyla Maliye Bakanlığı yapmış olduğu denetimler neticesinde söz konusu durumları tespit edilen işletmelere ceza yağdırdı.
Bir de diğer bir husus KDV oranları yükseltildi.

Resmi gazetede yayınlanan habere göre yüzde 8 oranında uygulanan restoran ve kafelerdeki KDV oranı yüzde ona%18 olarak uygulanan KDV oranı ise %20'ye çıkarıldı.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.