Okullara randevusuz veli alımı durduruldu!

Okullara randevusuz veli alımı durduruldu!
Velilere çağrı! Okullara randevu almadan girilemeyecek. Güvenlik önlemlerinin sıkılaşması ile birlikte okullarda öğretmen, öğrenci ve idare dışında giriş çıkışlar için önlemler sıkılaştırılıyor. Peki yeni dönemde velileri neler bekliyor?

Son günlerde kamuoyuna yansıtılan okullarda şiddet görüntülerinin ardından öğretmen görüşmelerini sınırlandıran veli randevu sistemi Bakanlık tarafından yeniden hatırlatıldı. Öğretmenlere yönelik alınan güvenlik tedbirleri doğrultusunda e-devlet randevu sistemi dışında velilerin öğretmenlerle görüşmesi yasaklandı.

Bakanlığa bağlı olarak hizmet veren okullarda eğitim gören çocukların durumu hakkında bilgi almak isteyen veli e-okul üzerinden dijital randevu sistemini kullanacak.

Müdür, müdür yardımcısı veya öğretmenlerle iletişime geçmek isteyenler bu sistem üzerinden boş vakitleri görüntüleyerek uygun olan tarih için randevu kaydı oluşturabilecek.

Randevu sistemini aktif hale getirmek isteyen veli önce okulun internet sitesine girerek “randevu al” seçeneğine tıklayacak. Ardından e-devlet hesabı ile sisteme girerek randevu kaydı oluşturabilecek. Aynı sistem üzerinden aktif olan veya daha önceden alınmış randevular görüntülenebilir. Günü gelmeyen randevuların iptali sağlanabilir.