Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ÖMK açıklaması yaptı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ÖMK açıklaması yaptı
Öğretmenlik Meslek Kanunu gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamaya göre bu kanun tasarısında öğretmenlere yönelik şiddetin cezalarını artıracak maddeler de bulunuyor. Bakan Tekin AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrası gazetecilere bu bilgileri verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Külliye çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki hafta eğitim komisyonunda sürecin tamamlanacağını belirtti. Bu konuda yapılan koordinasyon toplantıları ve redaksiyon çalışmalarının son aşamada olduğu ifade edildi. Bakanlık bürokratları düzenleme çalışmalarını bitirdi. Tasarıda şiddetle mücadele için dört madde yer alıyor ve bu maddelerin son hali yakında belirlenecek.

Özellikle okullarda yönetici öğretmen ve diğer personel için kasten yaralama hakaret tehdit ve görevi yapmaya engel olma suçlarında cezaların yarı oranda artırılması öngörülüyor. Hapis cezalarının ertelenmemesi de önemli bir nokta. Özel okullarda çalışan öğretmenlerin şiddet mağduru olduklarında kamu görevlisi olarak kabul edilmeleri de tasarıda yer alacak.