Türksat 6A Ne Zaman Fırlatılacak? Türkiye'nin Kapsama Alanı Nasıl Artacak?

Türksat 6A Ne Zaman Fırlatılacak? Türkiye'nin Kapsama Alanı Nasıl Artacak?
Türksat 6A Ne zaman fırlatılacak? Türkiye'nin kapsama alanını genişletecek ve telefon, internet ve televizyon kalitesini arttıracak olan Türksat 6A ile ilgili olarak Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu hangi açıklamalarda bulundu?

Türksat 6A ne zaman fırlatılacak? Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklama ile uzaya fırlatılmasının ardından, Türkiye'nin kapsama alanının genişleyeceğini, 4 ülkenin daha kapsama alanı içerisine dahil olacağını, telefon, televizyon ve internet kalitesinin artacağını dile getirdi.

Türksat 6A Ne Zaman Fırlatılacak?

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın Haziran ayı içerisinde ABD'ye doğru yola çıkacağını dile getirdi.

Türksat 6A ne zaman fırlatılacak? Hava şartlarının uygun olma durumuna göre 8 - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Türksat 6A'nın fırlatılması süreci gerçekleşecek.

Dünyada sayılı fırlatma istasyonu bulunduğunu dile getiren Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin o aşamaya geldiğinde, bir sonraki adımının fırlatma istasyonu kurmak olacağını belirtti.

Türkiye'de telefon, internet ve televizyon kalitesinin artması için Türksat 6A uydusunun fırlatılmasının yeterli olduğunu dile getiren Uraloğlu, X bandından gerçekleştirilen askeri haberleşme ve Q bandından gerçekleştirilen kamu haberleşmesine dikkat çekti.

Türkiye'nin Kapsama Alanı Nasıl Genişleyecek?

Türksat 6A ne zaman fırlatılacak? 8 - 14 Temmuz arasında fırlatılacak olan Türksat 6A, Türkiye'nin kapsama alanına 4 ülkeyi daha dahil edecek. Şu anda 3.5 milyar insanla haberleşebiliyorken o zaman 5 milyar insanla haberleşeceğiz. Hindistan, Malezya, Endonezya ve Tayland, haberleşme ağımızın açılacağı ülkeler olacak. Bu durum ülkemizin oralardaki pazara hitap etmesi anlamına gelecek.