O görevi yerine getiren öğretmenle Adalet Bakanlığı maaş verecek

O görevi yerine getiren öğretmenle Adalet Bakanlığı maaş verecek
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kadrolarda görev yapmakta olan öğretmenler alanlarının kendilerine vermiş olduğu yetkiler bakımından diğer bakanlıklarla işbirliği içerisinde de çalışabilmektedirler. Bu bakanlıklardan en önemlisi Adalet bakanlığıdır. Adalet Bakanlığı belirttiği iş ve işlemleri yerine getiren öğretmenlere ek ücret ödemektedir. Peki bu öğretmenler kimlerdir? Söz konusu ücretler hangi görevlerin karşılığında verilmektedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler bazı konularda diğer bakanlıklarla işbirliği içerisinde çalışmak durumunda kalabilirler. Özellikle rehber öğretmenler son dönemde üstlendikleri misyon sebebiyle Adalet Bakanlığı ile bünyesinde belli görevleri yerine getirmek durumunda kalabiliyorlar.

Özellikle danışmanlık tedbiri uygulamaları kapsamında gözetim altına alınan şiddet mağduru çocuklarla ilgili Adalet Bakanlığı rehber öğretmenleri görevlendirmiştir. Söz konusu görevlendirmeler Valilik talimatı ile gerçekleştirilir. Danışmanlık tedbiri hizmetlerini yürüten rehber öğretmenlere aşağıdaki yazıda da belirtildiği üzere ödeme yapılır.

resmi-yazi-adalet.jpg

Yukarıdaki yazıda da görüleceği üzere danışmanlık tedbiri uygulamalarını yürüten rehber öğretmenlerine yürüttükleri bu görevleri karşılığında ek ödemeler yapılır. Söz konusu ödemeler için Adalet Bakanlığı ödenek oluşturmuştur.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER