İŞKUR Avukat Alımı Yapacak! 65.800 TL Maaşla Çalışabilirsiniz

İŞKUR Avukat Alımı Yapacak! 65.800 TL Maaşla Çalışabilirsiniz
İŞKUR avukat alımı yapacak. Türkiye'nin farklı illerinde işe alımı gerçekleştirilecek olan avukatlar en az 27.700; en fazla 65.800 TL maaşla işe başlayacaklar. Peki şartları kendileri için uygun olan avukatlar, başvuru sürecini nasıl yapmalılar?

İŞKUR avukat alımı yapacak. Türkiye'nin pek çok ilinde avukat ihtiyacı olan firmalar iş ilanlarını İŞKUR'a veriyor. Ve iş arayanlar İŞKUR üzerinden avukat iş ilanlarına erişim sağlıyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa, Gaziantep, Rize ve Kastamonu, şu anda İŞKUR üzerinde aktif iş ilanı vermiş olan ve avukat arayan iş verenlerin bulunduğu şehirler olarak listeleniyor.

Avukat Ne İş Yapar?

İŞKUR avukat alımı yapacak. Ve bu ilanlara bakan iş arayanlar, hangi işlerle görevlendirileceklerini araştırabilirler. Hukuk eğitimi almış ve yasal işlerde temsil, danışmanlık, savunma ve diğer hukuki hizmetleri sunan kişiler avukatlardır. Genellikle mahkemelerde davaları takip eder, müşterileri için yasal döküman ve anlaşmalar hazırlar, tavsiyeler verir ve müşterileri adına hukuki süreçleri yürütürler.

• Müşterilerine, yasal sorunları konusunda danışmanlık yapabilen avukatlar, onlara riskleri, hakları ve yükümlülükleri hakkında bilgiler verirler.

• İş anlaşmaları, evrak işleri, telif hakları ve diğer anlaşmaları müşterileri adına, onların çıkarlarını gözeterek hazırlarlar

• Müşterileri adına yasal belgeler hazırlarlar

• Müşterileri adına iş, anlaşma ya da diğer hukuki müzakereleri yapabilirler.

• Müşterilerini mahkemelerde dava açarak ya da onları savunarak temsil edebilirler.

• Müşterilerine hukuki tavsiyeler sunabilirler.

• Genel olarak avukatlar, müşterilerinin yasal sorunlarını çözmelerine yardımcı olurlar.

Nasıl Avukat Olunur?

İŞKUR avukat alımı yapacak. Ancak bu ilanlara avukat olmuş, Lisans eğitimini Hukuk alanında almış ve ardından okuduğu bölüm ile ilgili staj yapmış avukatlar başvuruda bulunabiliyor.

Stajını tamamlayan avukatların baro sınavına girip, sınavı kazanabilmelerinin ardından avukat olarak çalışabilmeleri mümkün oluyor. Baro sınavını geçen avukatların, avukatlık mesleğine, bulundukları ilin barosu ile irtibata geçerek kaydolmaları gerekiyor.

Avukatlık, yoğun ve stresli çalışma şartlarına sahip bir meslektir. Genellikle mesai saatleri dışında da çalışan avukatlar, ofis içinde ya da mahkemelerde görev yapabilirler. Müvekkilleri ile buluşmaları ya da duruşmalara girmek için seyahat etmeleri de gerekebilir.

Avukatlık farklı alanlarda da gerçekleştirilebilir. Örnek vermek gerekirse, kamu sektöründe, özel şirketlerde ya da kendi ofislerinde çalışan avukatlar bulunmaktadır. Çalışma koşulları, avukatların seçtikleri alana göre de farklılık gösterebilir.

Avukat Maaşı

İŞKUR avukat alımı yapacak. Bu iş ilanlarını görenler avukat maaşı hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirler. Ancak çalışıılan firma, sahip olunan deneyim süresi... gibi pek çok etken, avukatların maaşları üzerinde etkilidir.

Genel olarak en düşük avukat maaşı 27.700, en yüksek avukat maaşı ise 65.800 TL'dir. Avukatlar ortalama 42.100 TL maaş alırlar.

İŞKUR Avukat Alımı Yapacak

İş arayan bir avukat, İŞKUR üyesi ise resmi internet sitesine giriş yaparak avukatlık iş ilanlarını gözden geçirebilir. Ardından, şartlarının kendisine, kendisinin de şartlara uyması halinde ilanlara başvuruda bulunabilir.

İŞKUR üzerinde bulunan aktif avukat iş ilanlarına aşağıdaki link aracılığı ile ulaşabilirsiniz.
"https://www.iskur.gov.tr/is-ara?city=&workCode=2113&pageNumber=1"