O öğrenciler için LGS'de ayrı salon açılacak

O öğrenciler için LGS'de ayrı salon açılacak
2 Haziran tarihinde uygulanacak olan LGS ile ilgili hazırlıklar tamamlanmak üzere. Şüphesiz en yoğun çalışmayı ile sınav binası olarak ilan edilen okullar yapacaktır. Ancak okul yöneticilerinin yapacağı bir işlem var ki hepsinden daha yorucu. İşte detayları....

LGS'ye girecek olan öğrencilerin sınava giriş yerleri ilan edilmese bile şu an bakanlık tarafından belirlenmiş durumdadır. Sınava girecek olan öğrenciler sınav yerlerini sınavdan Bir hafta önce öğreneceklerdir.

Fakat Geçtiğimiz günlerde ve önümüzdeki haftalarda nakil istemiyle sınava az bir süre kala başka bir okula kaydını yaptıran öğrenciler için farklı işlemler uygulanacaktır.

Bu öğrenciler kaydının bulunduğu okul müdürlüğüne geldikleri tarihten itibaren bağlı bulundukları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine sınava yedek salonda girmek için başvuruda bulunacaklardır. Söz konusu öğrenciler Eğer sınav başvurusunda bulunmuşlarsa en yakınlarında bulunan sınav merkezinde sınava girebileceklerdir.

Yedek salonda sınava girecek olan öğrencilerin sınav işlemlerini yedek salon başkanı ve yedek salon gözetmeni yürütecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER