Onlar MEB'in düzenlediği merkezi sınavlarda 1 yıl görev alamayacak!

Onlar MEB'in düzenlediği merkezi sınavlarda 1 yıl görev alamayacak!
Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınav görevi modül ekranı aktif hale geldi. Şartları karşılayan öğretmenler sınavda görevli olabilmek için başvurabilecek. Ancak Bakanlığın verdiği karara göre merkezi sınavlarda o öğretmenler bir yıl boyunca görev alamayacak. İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan merkezi sınavlara görevli başvurusunda bulunup sınav görevine gitmeyenler için cezai yaptırım uygulanıyor. Bakanlık sınav görevi onaylanmış olmasına rağmen görevini yerine getirmeyenlere bir yıl boyunca Bakanlığın yapmış olduğu merkezi sınavlarda görev almama hükmünü uyguluyor.

LGS, YKS, KPSS gibi merkezi sınavlarda görevi onaylandığı halde mazeret beyan etmeden görev yerine gitmeyen personeller 14/2 A maddesi kapsamında işleme tabi tutulur. Aynı yönergenin 29/2 maddesi dikkate alınarak bir yıllık ceza uygulanır. Eğer bu kişi tekrar görev aldığında görev yerine gitmezse Bakanlık tarafından uygulanan herhangi bir sınavda artık görev alamaz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan sınav görevleri mazerete bağlı olarak iptal edilebilir. Bunun için MEB'in onayladığı ÖSYM görevini iptal edebilmek için mazeretin dilekçe yazılarak ÖSYM bürosuna götürülmesi gerekir. Başvuru sahibinin böyle bir imkan yoksa ÖSYM'nin faks numarasına yazılı dilekçe iletilebilir.