Kurban Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olur Mu?

Kurban Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olur Mu?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu? Vatandaşlar, özellikle de tatil için izin kullanmak istemeyenler Ramazan Bayramı sonrasında bu sorunun yanıtını merak ediyor. Diyanet tarafından yayınlanan Dini Günler Takvimi kapsamında Kurban Bayramının ne zaman kutlanacağı belli. Peki bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı ile ilgili herhangi bir açıklama ya da işaret var mı?

Kurban Bayramı ne zaman sorusuna özellikle tatil yapmak isteyenler yanıt bulmaya çalışıyor. Bu aşamada kaç gün Kurban Bayramı tatili olacağı, tatilin 9 gün olup olmayacağı... Ramazan Bayramı sonrasında en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Her sene Kurban Bayramı bir önceki seneden 10 - 11 gün önce kutlanıyor. Çünkü Miladi Takvim ve Hicri Takvim arasında 10 - 11 gün fark bulunuyor. Kurban Bayramı Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10, 11, 12, 13. günlerinde kutlanıyor. Peki Bu günler 2024 yılında hangi ay ve hangi güne tekabül ediyor?

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı 2024 yılı için Diyanet Dini Günler Takvimi'ne göre 16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak. Buna göre 15 Haziran Cumartesi günü de bayram arefesi olacak. Toplamda dört gün sürecek olan Kurban Bayramı takvimi şu şekilde:

• 1. Gün : 16 Haziran 2024 Pazar
• 2. Gün : 17 Haziran 2024 Pazartesi
• 3. Gün : 18 Haziran 2024 Salı
• 4. Gün : 19 Haziran 2024 Çarşamba

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olur Mu?

Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu? Genel olarak 4 gün olan Kurban Bayramı tatiline arefe günü için verilen yarım gün tatil de eklenir ve bayram tatili 4.5 gün olur. Genellikle hafta içi üç gün bayram tatili olduğu zamanlarda iki gün de kabine toplantısı ile tatil edilerek bayram tatilleri hafta sonu ile birleştirilerek 9 güne çıkarılmıştır. 2024 yılı için de bu durumun geçerli olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda meb hocam içerisinde sizlerle paylaşacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.