YÖK duyurdu! Lisansüstü  eğitim ilkeleri değişiyor!

YÖK duyurdu! Lisansüstü eğitim ilkeleri değişiyor!

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre lisansüstü eğitimde ilkeler değişiyor. Yeni dönemde lisansüstü eğitim alacak öğrencileri neler bekliyor? İşte detaylar

YÖK tarafından yapılan yazılı açıklama doğrultusunda lisansüstü eğitimde ilkelerin değişikliğine karar verildi. Sebep olarak eğitim kalitesini arttırmak olduğu dile getirildi. Lisansüstü eğitim ve öğretim programlarının açılması ve yürütülmesi kurul tarafından yeniden şekillendi.

Yayın ve akreditasyon adı verilen iki farklı kriter getirildi. Peki lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğinde neler değişti?

yok-duyurdu-lisansustu-egitim-ilkeleri-degisiyor.webp

YÖK paylaşmış olduğu yeni yönetmelik detaylarına tek tek değindi. Her program için ayrı bir yeterlilik sağlanması istendi. Açılacak programın üniversite kadrosunda görev yapan doktorası ya da doçentliği programın açılacağı alanda söz konusu program disiplinler arası olduğunda, doktora ya da doçentliğin yükseköğretim yürütme kurulunun belirlediği doğrultuda açılmasına karar verildi.

Doktora programlarının en az ikisi profesör, biri profesör olduğunda en az ikisi doçent üniversite kadrosunda en az 6 öğretim üyesi ile ancak program açılabilecek.

Doktora programı için istenen en az 6 öğretim üyesi kararı yüksek lisans programı için en az 3 öğretim üyesi ile sınırlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

25 Yorum