Öğretmen olmak için artık 1.050 TL ödeme yapılacak!

Öğretmen olmak için artık 1.050 TL ödeme yapılacak!

ÖSYM 2024 KPSS Lisans ve ÖABT başvuru ekranı açıldı. Bu yıl sınava girecek öğretmen adayları için sınav başvuru ücreti belli oldu. Üç farklı oturuma aynı anda başvuracak bir öğretmen adayı ne kadar ödeme yapacak? İşte detaylar

ÖSYM'nin güncel duyuruları arasında yer verilen KPSS sınav ücreti bu yıl geçtiğimiz yıla oranla iki katına aştı. Sınav başvuru ücretine gelen son zamla birlikte öğretmen olabilmek için üç farklı oturuma başvuracak olan bir kişinin ödeyeceği toplam tutar 1.000 TL'yi aştı.

KPSS Lisans sınavı bu yıl Temmuz ayında gerçekleşecek. Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri oturumları dışında öğretmen olmak isteyenler ÖABT sınavına da girecek. Toplamda üç farklı oturumdan oluşacak sınav için ödenecek ücretler de belli oldu.

2024 KPSS Başvuru Ücreti

Yapılan son zamlarla birlikte her bir oturumun ödemesi 300 TL'yi aştı. Bu durumda adayların bu yıl sınava girmeleri için başvuru sırasında ödemeleri gereken ücretin toplam tutarı 1.050 TL oldu.

KPSS Lisans sınavı başvurusunda bulunacak olan adayların ödeyeceği güncel başvuru ücreti aşağıdaki tablodan incelenebilir:

  • KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı için: 350 TL

  • KPSS Eğitim Bilimleri sınavı için: 350 TL

  • KPSS ÖABT sınavı için 350 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum