2024 KPSS Öğretmenlik için sınav başvurusu son gün çağrısı!

2024 KPSS Öğretmenlik için sınav başvurusu son gün çağrısı!
14 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek KPSS sınav başvurusu için son gün çağrısı geldi. Adaylar kamuda memur olabilmek için online platform üzerinden KPSS sınav başvurusunu tamamlayabilecek. 2024 KPSS öğretmenlik için sınav başvurusu hangi gün sona erecek? İşte detaylar

2024 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı bu yıl 3 farklı oturum da tamamlanacak. KPSS sınavına henüz başvuruda bulunmayanlar için ÖSYM son kez çağrıda bulundu. Eğitim Bilimleri, Genel Kültür, Genel Yetenek ve Alan sınavı için başvuruda bulunacak adaylar için geri sayım başladı.

2024 KPSS Öğretmenlik için Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz yıla göre %100 artırımlı olarak zamlanan başvuru ücreti ödenerek başvuru süreci tamamlanacak. KPSS sınav başvurusu son gün bilgisi ÖSYM tarafından paylaşıldı. Yapılan paylaşıma göre 3 Mayıs tarihinde başlayan 2024 KPSS öğretmenlik için sınav başvurusu 15 Mayıs tarihinde sona erecek.

Adaylar sınav başvurusunu ÖSYM başvuru merkezi aracılığı ile tamamlayacak. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden veya mobil uygulaması kullanılarak başvuru yapılabilir.

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden online başvuruda bulunmak isteyenler ais.osym.gov.tr adresinden başvuru işlemlerini tamamlayabilir.

2024 KPSS Sınav Tarihleri

  • KPSS Lisans sınavı 14 Temmuz

  • KPSS Alan bilgisi sınavı 20 - 21 Temmuz

  • KPSS ÖABT sınavı 4 Ağustos