MEB’in yeni mülakat uygulaması! 7 soruda yeni mülakat sistemi

MEB’in yeni mülakat uygulaması! 7 soruda yeni mülakat sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı son dakika kararı ile öğretmen atamalarında eleyici kabul edilen mülakat süreci ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Mülakat sistemi değiştirilerek güncellendi. Güncel sistemde nelere yer verildi?

Öğretmen adaylarının 2024 yılı itibariyle tamamen kalkmasını beklediği mülakat yenilenerek yeniden zorunlu hale getirildi. Bu yıl itibariyle mülakat sistemi ile ataması yapılacak olan adayları neler bekliyor merak edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak okullarda eğitim verecek öğretmen adayları için yeni bir dönem başlıyor.

Yeni mülakat sistemi ile öğretmen adayları artık sözlü sınava hazır olarak girebilecek. Komisyon üyeleri daha önceden belirlenen konuları adayla paylaşarak sınav salonuna hazırlıklı gelmesi sağlanacak. Yeni mülakat sistemindeki en önemli detay kod paylaşımı uygulaması oldu. Sınava girecek olan adayların kimlikleri gizli tutulacak. Sınav öncesi verilecek bir kod ile sınav salonuna çağrılacak.

7 Başlıkta Yeni Mülakat Dönemi

1-Mülakat öncesi adaya mesajla sorumlu olduğu ünite ve konular gönderilecek

2-Her aday özel bir kodla ancak mülakata alınacak. Komisyon üyeleri adayın kimliğini önceden bilemeyecek.

3-Mülakatlarda adaya yöneltilecek konular sınırlandırılacak. Aday sadece 14 haftadan sorumlu olacak. Mülakata hazırlanarak gelebilecek.

4-Adayın heyecanını artırarak, psikolojisine zarar verecek sürprizlere son verildi. Aday tüm sürece hakim olarak komisyon karşısına çıkacak. Aniden şaşırtacak genel kültür sorularına yer verilmeyecek.

5-Mülakat süresi 45 dakikayı geçemeyecek.

6-Mülakat sonucu anında adaya verilecek. Mülakat salonunu terk etmeden notunu öğrenecek. O anda sisteme kaydedilecek ve puan sisteme girildikten sonra değiştirilemeyecek.

7-Aday kamera gözetiminde mülakatını tamamlarken cevaplarını kendi el yazısı ile kağıda yazıp imzalayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum