Onların sınava giriş hakkı iptal! MEB’den LGS açıklaması! Sınav giriş belgesi artık…

Onların sınava giriş hakkı iptal! MEB’den LGS açıklaması! Sınav giriş belgesi artık…

Bu yıl LGS sınavına girecek olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel başvuru duyurusu yapıldı. Sınava girecekler ilk kez elektronik ortamda başvurusunu gerçekleştirdi. Gözler LGS giriş belgelerine çevrildi. Sınava girmek için adayların yanında bulundurması gereken LGS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Belge çıktısına nasıl ulaşılabilir? İşte detaylar…

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle milyonlarca öğrenci LGS sınavına girecek. 2 Haziran 2024 Pazar günü uygulanacak merkezi sınav için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

81 ilden 18 ve 29 Mart tarihleri arasında alınan başvuru süreci başarıyla tamamlandı. Sırada sınav giriş yerlerinden açıklanması ile ilgili detaylar yer alıyor. Kılavuzda belirtilen bilgilere göre LGS sınavına girmek isteyen adayların fotoğraflı sınav giriş belgesini yanında bulundurması gerekiyor.

onlarin-sinava-giris-hakki-iptal-mebden-lgs-aciklamasi-sinav-giris-belgesi-artik.png

Peki bu belgelere erişim ne zaman ve nasıl sağlanacak?

LGS sınavı sınav giriş belgesine erişim sağlayabilmek için 24 Mayıs tarihini beklemek gerekecek. Bakanlık tarafından paylaşılan kılavuzda yer verilen bilgiye göre belge çıktısı 24 Mayıs itibariyle ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden alınabilecek.

Elektronik ortamda alınan giriş belgeleri müdürlüklere gidilerek mühürlenip onaylanacak. Ardından öğrenciler fotoğraflı ve onaylı giriş belgeleri ile beraber sınava alınacak. Sınava girerken sınav giriş belgesinin yanı sıra üzerinde T.C numarası bulunan fotoğraflı kimlik kartının bulunması da gerekecek. Kılavuzda belirtildiği gibi mühürlenip onaylanmış sınav giriş belgesi ile birlikte geçerli bir kimlik kartı yanında bulunmayanlar sınava alınmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.