O öğretmenler mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını yazamayacak!

O öğretmenler mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını yazamayacak!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzu paylaşıldı. 2024 yılında il içinde farklı bir okula yerleşmek isteyen öğretmenler için şartlar belli oldu. Bazı meslek gruplarının mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına geçiş hakkı durduruldu. İşte detaylar…

İl içi isteğe bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunmak isteyenler 17 Mayıs tarihine kadar MEBBİS platformu üzerinden başvurusuna iletebilir. Görevden ayrılma işlemlerinin başlayacağı 14 Haziran tarihine kadar iki farklı aşamadan geçecek atama takvimi başvuru kılavuzu ile desteklendi.

Bakanlık tarafından paylaşılan kılavuzdaki bir detay dikkat çekti. İl içi isteğe bağlı yer değişikliği başvurusunda bulunmak isteyenlerin adaylığının kaldırılmış olması 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle eğitim kurumlarında en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlamış olması gerekiyor.

Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar ancak 7433 sayılı kanun ile öğretmen kadrosuna atananlar, 30 Eylül itibariyle sözleşmeli ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmaları gerekecek.

Yönetmelikte dikkat çeken bir başka detay Bilişim Teknolojileri alan öğretmenleri için getirilen sınırlamaydı. O öğretmenler Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgi Teknolojileri, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecek.

Proje okullarında görev yapan öğretmenler ile bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan öğretmenler 30 Eylül 2024 tarihi esas alınarak 3 yıllık çalışma süresini tamamladıkları takdirde - istemeleri halinde- kapsam dışındaki diğer eğitim kurumlarını tercih edebilecek.