İl içi yer değişikliği yapacaklar dikkat! Onlar için 4 yıl şartı kalktı!

İl içi yer değişikliği yapacaklar dikkat! Onlar için 4 yıl şartı kalktı!
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan il içi yer değişikliği atama kılavuzunda yer verilen bilgiye göre 3 yıllık çalışma süresinin aranmayacağı haller belli oldu

Bakanlık il içinde farklı bir okulda öğretmenlik yapmak isteyenler için yer değiştirme başvuru ekranını aktif hale getirdi. 13 Mayıs tarihinde başlayan başvuru süreci 17 Mayıs tarihinde sona erecek. 22 Mayıs tarihinde atamalar Valilikler tarafından gerçekleştirilecek ve sonuçlar ilan edilecek.

14 Haziran tarihinde ise başvuru sahipleri görevden ayrılma işlemlerini tamamlayacak. Bu süreçte en çok dikkat çeken detay 3 yıllık çalışma süresinin aranmayacağı haller oldu.

Aktif olarak görev yaptığı kurumda ihtiyaç ya da norm kadro fazlası olan öğretmenler için 3 yıllık çalışma süresi aranmayacak. Zorunlu görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlar ancak yöneticiliğe devam etmek istemeyenler için şart kaldırıldı. Doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler için 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmayacak.

Onlardan 3 Yıl Çalışma Şartı Kalktı!

Birinci, ikinci ya da üçüncü hizmet alanında görev yaparken bulunduğu eğitim kurumuna zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere atananlardan, zorunlu çalışma yükümlülüğü bulundukları eğitim kurumunda tamamlayanlar ile zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmekteyken “18 Haziran” tarihinde resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren atama değişikliği yönetmeliği hükümleri doğrultusunda zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulanlar için 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmayacak.