O öğretmenlerin ayrıldığı ilçeye mazerete bağlı geri dönüşü yasaklandı!

O öğretmenlerin ayrıldığı ilçeye mazerete bağlı geri dönüşü yasaklandı!
İl içi yer değiştirme başvurusunda bulunacak öğretmenlerin dikkat etmesi gereken hususlar 2024 MEB il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunda duyuruldu. Bakanlığın paylaştığı o duyuruda yer verdiği mazerete bağlı dönüş kararının detayları haberimizde

13 Mayıs tarihinde aktif hale getirilen il içi yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler atamaları yapıldıktan sonra mazeret beyan ederek ayrıldığı ilçeye dönmek istediğinde başvuruları kabul edilmeyecek. Bakanlık tarafından paylaşılan 2024 il içi yer değiştirme kılavuzunda yer verilen bu detay oldukça dikkat çekiciydi.

Yönetmelikte dikkat çeken bir başka detaya daha yer verildi. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuru ekranı henüz açılmadı ancak yönetmelikte şöyle bir ifadeye yer verildi:

“İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunulamayacak ancak bunlardan il içinde yer değişikliği yapıldıktan sonra mazeretleri oluşanlar mazerete bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.”

İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler aynı atama döneminde; atama işlemi yapıldıktan sonra oluşan mazeret durumları hariç ayrıldığı ilçeye mazerete bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaklar.