MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) KPSS puanına göre yapılacak atamalar belli oldu mu? Kontenjan ve branş dağılımları

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) KPSS puanına göre yapılacak atamalar belli oldu mu? Kontenjan ve branş dağılımları

Öğretmen adaylarının ve mevcut öğretmenlerin, 2024 yılında yapılacak öğretmen atamaları için beklediği atama takvimi ve branş dağılımı ile ilgili bilgiler henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 KPSS puanlarına göre yapılacak olan atamalar için kontenjan ve branş dağılımı bilgisini paylaşması bekleniyor. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) KPSS puanına göre yapılacak atamalar belli oldu mu? Kontenjan ve branş dağılımları

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) KPSS puanına göre yapılacak atamalar belli oldu mu? Kontenjan ve branş dağılımları. Öğretmen adaylarının ve mevcut öğretmenlerin, 2024 yılında yapılacak öğretmen atamaları için beklediği atama takvimi ve branş dağılımı ile ilgili bilgiler henüz açıklanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 KPSS puanlarına göre yapılacak olan atamalar için kontenjan ve branş dağılımı bilgisini paylaşması bekleniyor. Önceki yıl 45 bin öğretmen ataması yapılmış ve ilgili duyurular Mart ayının sonunda gerçekleştirilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Şubat ayında atama takvimini duyuracağına dair önceki açıklamalarına rağmen, bu bilgiler hala paylaşılmadı ve seçimlerin ardından yapılacağı öngörülüyor. Bakan Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından verilecek kadro sayısına göre atama takvimini oluşturacaklarını belirtti.

Alınabilecek en yüksek atama sayısını hedeflediklerini ve atanacak kamu personelinin büyük bir kısmının öğretmenlerden oluşacağını tahmin ettiğini ifade etti. Bakan Tekin ve ilgili diğer yetkililer, en yüksek atama sayısı için çaba sarf edeceklerini ve bu konuda gerekli bütçe planlamasının yapılmasının ardından branş bazlı dağılımın gerçekleştirileceğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum