Sözleşmeli Öğretmen Atama Kararı İle İlgili Hangi Değişiklik Resmi Gazete'de Yayınlandı?

Sözleşmeli Öğretmen Atama Kararı İle İlgili Hangi Değişiklik Resmi Gazete'de Yayınlandı?
Sözleşmeli öğretmen atama kararı Resmi Gazete'nin 14 Mayıs 2024 tarihli sayısında yararlandı. Buna göre atama sürecine girecek olan öğretmen adayları ne gibi bir değişikliğin etkisi altında olacaklar? Resmi Gazete'de yayınlanan karar hangi konu ile ilgili?

Sözleşmeli öğretmen atama kararı Resmi Gazete'nin 14 Mayıs 2024 Salı (Bugün) tarihli sayısında yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kararının ne şekilde hayata geçirileceği de netleşmiş oldu.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibari ile başlayacak olan mülakat süreci sırasında öğretmen adaylarının aldıkları puanlar, atama süreçlerine %50 oranında etki edecek. Atama sürecini etkileyecek diğer puan ise KPSS puanı olacak. Ve tıpkı mülakat puanı gibi KPSS puanı da %50 oranında etkili olacak.

Sözleşmeli Öğretmen Atama Kararı

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 20 bin öğretmenin atama sürecinde hem mülakat hem de KPSS puanlarının %50'si alınacak. Atamalar, bu iki puan toplamına göre yapılacak.

Pek çok öğretmen adayı, öğretmen atamalarında mülakat sürecinin tek etken olmasını eleştirerek, mülakatın kaldırılması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Sözleşmeli öğretmen atama kararı Resmi Gazete'de yayınlanmadan önce de biliyorduk ki mülakat artık atama sürecinin tek etkeni olmayacaktı. Ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanması ile birlikte, mülakatın atama sürecinde yarı yarıya etkili olacağı netleşmiş oldu.