Maliye Bakanlığından Okul Ödeneklerine Kısıtlama

Maliye Bakanlığından Okul Ödeneklerine Kısıtlama

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tasarruf tedbirleri Bu yıl daha sıkı biçimde uygulanacak. Okullara her yıl gönderilen ödeneklerde kısıtlama işlemine gidilecek. Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı, MEBBİS modülü üzerinden okul yöneticileri okullarının çeşitli ihtiyaçlarını gidermek üzere her yıl belirli ödenek taleplerinde bulunmaktadırlar.

Söz konusu ödenekler bakım onarım giderleri, donatım malzemeleri, teknolojik cihazlar, temizlik malzemeleri, kırtasiye malzemeleri gibi birçok ihtiyacı temin etmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talep edilir.

Söz konusu talep Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek kısa sürede okullara tahsis edilir. Artık söz konusu ödeneklerin sıkı sıkıya takip edilerek aciliyet gerektirmeyen hususlar oluşması durumunda talep edilen ödeneklerin iptal edileceği Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bildirildi.

Kamuda söz konusu tasarruf tedbirlerinin sadece ödeneklerle sınırlı kalmayacağı öngörülmektedir. Okullarda kullanılan su, elektrik, doğalgaz gibi gider kalemlerinin de yakından inceleneceği belirtildi.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum