Milli Eğitim Bakanlığı o branştan vazgeçemiyor

Milli Eğitim Bakanlığı o branştan vazgeçemiyor
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20.000 öğretmen ataması yapılacağı duyurulmuştu. Her branşın ayrı bir önemi olsa da bir branş var ki başvuruda bulunan bütün adaylar atanıyor. İşte o branş ve detayları... 2024-2025 eğitim öğretim yılında göreve başlayacak olan öğretmenlerin

2024-2025 eğitim öğretim yılında görev başlayacak olan öğretmenlerle ilgili atama sayıları ilan edildi. Milli Eğitim Bakanlığı bazı branşlara diğerlerinden daha fazla kadro ayırdı. En yüksek kadroyu sınıf öğretmenliğine ayırdı. Ancak 2. sırada bulunan özel eğitim öğretmenleri atama bakımından diğer branşlardan daha şanslı.

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde özel gereksinimi olan zihinsel engelli çocuklarla ilgili başlatmış olduğu seferberlik kapsamında özel eğitim hizmetlerini ve özel eğitim hizmetlerine ulaşımı düzenledi.

Bu kapsamda okullara özel eğitim sınıfları ve bağımsız Özel Eğitim Uygulama okulları kurdu. Söz konusu eğitim kurumlarının sayısının artmasından dolayı özel eğitim öğretmenleri daha kolay atanacak.

Ayrıca mezun sayısına bakıldığında özel eğitim öğretmenlerine verilen 2499 kişilik kadro neredeyse başvuruda bulunan herkesin atanmasını sağlayacak.

Ayrıca özel eğitim öğretmenlerine hiçbir branşa verilmemiş olan bir ayrıcalık da tanınmıştır. Özel eğitim öğretmenleri girmiş oldukları her bir dersin ücretini %25 artırımlı olarak almaktadırlar.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER