Bursluluk sınavı sonuçları nasıl öğrenilecek?

Bursluluk sınavı sonuçları nasıl öğrenilecek?
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında öğrenim görmekte olan ortaokul ve lise öğrencilerinin girdiği İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı için sonuç açıklanma haftasına gelindi? Peki sonuçlar nereden öğrenilecek? Milli Eğitim Bakanlığı sonuçları ne zaman açıklayacak? Detaylar haberimizde...

21 Nisan tarihinde tüm ülke genelinde sınav merkezi olarak belirlenmiş olan eğitim kurumlarında düzenlenen İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı için sonuçların açıklanacağı döneme gelindi.

On binlerce öğrencinin katılım sağladığı İlköğretim ve ortaöğretim kurumlar bursluluk sınavına ortaokulların tamamının lise öğrencilerinde ise 12. sınıflar hariç diğer bütün sınıfların katılma hakkı bulunmaktadır.

Söz konusu sınav sonuçları 17 Mayıs günü ilan edilecek. 17 Mayıs tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden oluşturulacak olan bir link ile öğrencilerin kişisel bilgileri girilerek sınav sonuçları görüntülenebilecek.

Sınavı kazanan öğrencilere bulundukları il ve ilçelerdeki PTT şubelerine burs ücretinden yararlanabilmeleri için banka kartı gönderilecek. Burs bağlanan öğrenciler söz konusu burstan liseden mezun olana Kadar yararlanabilecekler.

Meb Hocam / ÖZEL HABER