Bakan Tekin'in mülakat kaldırılacak diyenlere net cevabı

Bakan Tekin'in mülakat kaldırılacak diyenlere net cevabı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakatların kaldırılmasına yönelik soruları yanıtladı. Tekin, "Mülakatın kaldırılması gündemimizde yok" şeklinde açıklama yaptı. Peki, 20 bin öğretmen ataması başvuruları ne zaman yapılacak? Hangi branşlarda öğretmen ataması gerçekleştirilecek? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin eğitim gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Elazığ'da İbrahim Oktugan adlı öğrencinin kopya çekerken yakalanıp öğretmenini bıçaklaması olayıyla ilgili olarak, Tekin, öğretmenlere yönelik şiddete karşı yasal düzenlemenin bürokratik sürecinin tamamlandığını ve düzenlemenin yakında Meclis'e sunulacağını belirtti.

Bakan Tekin'in mülakat kaldırılacak diyenlere net cevabı

Yasal düzenlemenin öğretmenleri daha iyi korumak amacıyla hapis cezalarının artırılmasını ve erteleme taleplerinin reddedilmesini içerdiğini ifade etti. Ayrıca, mülakatların öğretmen atamalarında etkisinin yüzde 100'den yüzde 50'ye düşürüleceğini söyledi ve tamamen kaldırılmasının şu an gündemde olmadığını belirtti.

Tekin, 20 bin öğretmen ataması için başvuruların 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacağını, sözlü sınavların ise 1 Temmuz'da başlayacağını bildirdi. Başvuru kılavuzunun MEB tarafından yayınlanacağını ve başvuruların MEBBİS üzerinden yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamaları için en fazla kontenjan ayrılan branşlar arasında sınıf öğretmenliği, özel eğitim, rehberlik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ve İngilizce yer aldı.