SGK Annelere 325 Euro Destek Verecek Peki Bu Destekten Hangi İller Faydalanacak?

SGK Annelere 325 Euro Destek Verecek Peki Bu Destekten Hangi İller Faydalanacak?

SGK annelere 325 Euro destek veriyor. Uygulamadan 0 - 36 ay arası bebeği olan ve onun bakım ve sorumluluğu dolayısı ile istihdamdan uzaklaşma riski olan anneler yararlanacak. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada projenin ne kadar süre ile ve hangi illerde uygulandığını açıkladı. Adana, Adıyaman, Malatya, Mersin, Gaziantep, Zonguldak, Trabzon, İzmir, Kahramanmaraş... bu projeden yararlanabilecek mi?

SGK annelere 325 Euro destek verecek yönündeki haberler pek çok kadının objektifine takıldı. 7.000 anne ve bakıcı bu destekten yararlanacak. Konuya yönelik açıklama yapan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu konudaki açıklamaları şu yönde oldu: "İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir."

sgk-annelere-325-euro-destek.jpg

SGK annelere 325 Euro destek sağlayacak ve bunu Avrupa Birliği'nin finansman sağladığı proje ile gerçekleştirecek. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuya yönelik yaptığı açıklamaya göre proje kapsamında verilecek destekten 7.000 anne ve bakıcı yararlanacak.

Bakan Işıkhan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde "Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını sağlayacak projemizin ikinci dönemi başlıyor. İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. SGK'den 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek."

Uygulama İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç büyük ilde geçerli olacak. Uygulamadan, 0 - 36 ay arası bebeği bulunan ve onun bakım ve sorumluluğu dolayısı ile istihdamdan uzaklaşma riski ile karşı karşıya kalan anneler yararlanacak. Proje kapsamında 325 Euro, çalışan annelere 12 ay boyunca verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.