Bakan Tekin : "Bu sistem böyle gitmez. Sil baştan yeniden ele almalıyız."

Bakan Tekin : "Bu sistem böyle gitmez. Sil baştan yeniden ele almalıyız."

Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu sistem böyle gitmez. Sil baştan yeniden ele almalıyız." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama sisteminde mülakat tartışmaları devam ederken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den yeni bir açıklama geldi.

Bakan Tekin : "Bu sistem böyle gitmez. Sil baştan yeniden ele almalıyız."

Eğitim gündemine dair açıklamalar yapan Bakan Tekin, konu öğretmen atamalarına gelince "Bu sistem böyle gitmez. Sil baştan yeniden ele almalıyız." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün açıklanan 20 bin yeni öğretmen atama kararının tartışmaları sayı üzerinden sürerken, Bakan Tekin "Sayı konusunda ekonomideki zorluklar ve ihtiyaç olmaması etkili oldu. Çünkü şu anda atanamayan dediğimiz 500 bin civarında kişi var. Çok kısa süre içinde bu rakam bir milyonu yakalayacak. Bir yandan da sistemde 100 bin civarında norm fazlası öğretmen var. Bu böyle devam edemez. Mutlaka yeni bir yol belirlenmeli. Benim düşüncem üniversitelerdeki öğretmenlik bölümlerinin yeni bir yapıya kavuşturulması. Örneğin, sosyal bilgiler öğretmenliği veya tarih öğretmenliği diye bir bölüm yerine, sadece sosyal bilgiler ve tarih bölümü olabilir. Bu bölümleri bitirenler, illa ki 'öğretmen olacağız' düşüncesinden uzaklaşmalı. Böyle bir zorunluluk olmamalı. Dünyada bu şekilde uygulaması olan ülkeler var. Öğretmenlik eğitimi almadan mezun olanlar için sonradan formasyon eğitimi getirilerek, sadece ihtiyaç olacak kadar öğretmen mezun edilmeli. Bir öğrenci, mezun olduğunda öğretmen olarak atanmayacağını bilerek okuyacak. Bu sistem böyle gitmez. Sil baştan yeniden ele almalıyız. Benim böyle bir düşüncem var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum