Mayıs Ayı Aile Destek Ödemesi Yattı Mı? Bakan Göktaş Müjdeyi Verdi!

Mayıs Ayı Aile Destek Ödemesi Yattı Mı? Bakan Göktaş Müjdeyi Verdi!

Mayıs ayı Aile Destek Ödemesi yattı mı? İhtiyaç sahibi aileler tarafından sabırsızlıkla beklenen Aile Destek Programı ödemesine ilişkin beklenen açıklama Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. Bakan Göktaş ödemelerin Mayıs ayında yapılması ile birlikte toplam 4 milyar TL'nin ihtiyaç sahibi ailelere verileceğini ifade etti ve ödemelerin yapılmaya başlanacağı tarihi de açıkladı. Hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın!

Mayıs ayı Aile Destek Ödemesi yattı mı? Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına, toplamda bir yıl süreli olmak kaydı ile her ay, gelir düzeylerine göre kişi başı ödeme yapılıyor. Bu kapsamda ödeme alan vatandaşlar konu ile ilgili yapılan duyuruları yakından takip ediyor ve 15 Mayıs'ı, ödemelerini almak için iple çekiyorlardı.

Genel olarak bakıldığında, Aile Destek Ödemesi Nisan ayında Ramazan Bayramı dolayısı ile hesaplara erken yatmıştı. Ve vatandaşlar yine bir erken ödeme için Aile Ve Sosyal Hizmetler bakanlığı'ndan açıklama bekliyorlardı. Beklenen açıklama yapılmadığı için de ödemelerin hesaplara Mayıs ayının 15'i itibari ile yapılacağı ve bir erken ödeme durumunun söz konusu olmayacağı düşünülüyordu.

Mayıs Ayı Aile Destek Ödemesi Yattı Mı?

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş yapmış olduğu açıklama ile şu bilgileri paylaştı: "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik olarak hayata geçirdiğimiz Aile Destek Ödemesi ile onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün (10 Mayıs 2024 Cuma) itibari ile hesaplara aktarıyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerimize bu ay toplam 4 milyar ödeme yapacağız."

Bakan Göktaş'ın açıklamaları ile anlıyoruz ki Mayıs ayı Aile Destek Ödemesi yattı mı sorusunu soran vatandaşlar, bugün itibari ile hesaplarını kontrol etmeye başlayabilirler. Yani ödemeler beklendiği gibi Mayıs ayında da 5 gün erken yapılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.