TUS Tercihleri Yapılmaya Başlandı Mı? Branşlar Ve Kontenjanlar Açıklandı Mı? TUS Tercihleri Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

TUS Tercihleri Yapılmaya Başlandı Mı? Branşlar Ve Kontenjanlar Açıklandı Mı? TUS Tercihleri Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

TUS tercihleri yapılmaya başlandı mı? Doktor adayları Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/1) için 17 Mart 2024'te ter döktüler. Sonuçlar 17 Nisan 2024 tarihinde açıklandı. Bunun ardından tercihlerin ne zaman ve nasıl yapılacağına yönelik araştırmalar yapılmaya başlandı. ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu içerisinde branşlar ve kontenjanlar da yer alacaktır. Peki 2023 yılında 1. dönem TUS tercihleri ne zaman yapılmıştı? Adaylara ne kadar süre verilmişti?

TUS tercihleri ne zaman yapılacak? Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS/1) sonuçlarının açıklanmasının sonrasında sınava giren adaylar bu sorunun yanıtını araştırmaya başladı.

TUS tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM tercih kılavuzunu yayınladı mı? Hangi branş için kontenjan kaç kişi olacak? Tercihler nasıl yapılacak? Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından doktor adayları bu sorunun yanıtlarını merak ediyor.

17 Mart 2024'te yapılan oturum ile tamamlanan TUS 1. dönem sonuçları ise 17 Nisan 2024 tarihinde açıklandı. Doktor adayları, ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzu doğrultusunda tercihlerini OSYM AİS sayfası üzerinden, elektronik ortamda yapacaklar.

TUS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

TUS trcihleri 2023 yılında 1. dönem için Haziran ayının başında başlamış ve doktor adaylarına tercihler için bir hafta süre verilmişti. ÖSYM takvimine bakıldığında 2024 yılı için henüz 1. dönem tercih tarihleri açıklanmış değil. Kılavuz da yayınlanmadı. Ancak beklenen o ki tercihler Mayıs ayı içerisinde yapılacaktır.

Branşlar ve kontenjan durumu da henüz açıklanmayan bir diğer detay. Buna göre Tercih kılavuzunun ÖSYM tarafından yayınlanması ile birlikte kontenjan ve branşların da yayınlanması bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeler oldukça Meb hocam içerisinde sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.