LGS Nasıl Çalışılır? Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Nasıl Dağıtılacak? LGS Ne Zaman? Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS Nasıl Çalışılır? Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Nasıl Dağıtılacak? LGS Ne Zaman? Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS nasıl çalışılır? Başarılı olmak için uygulanması gereken çalışma taktikleri nelerdir? Haftada kaç deneme testi çözülmeli? Bu süreçte nelere dikkat edilmeli? Zamanın iyi kullanılması için nelerin farkına varılmalı? Herkes LGS girmek zorunda mı? LGS ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgesi nereden alınacak? Ne zaman dağıtılacak? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Postayla gönderilecek mi?

LGS 2 Haziran 2024 tarihinde iki oturum halinde yapılacak. Öğrencilere toplamda 90 soru yöneltilecek. İlk oturum 50 sorudan oluşmakta olup 75 dakika sınav süresi verilecek. İkinci oturum ise 40 sorulu olacak ve öğrencilere, sayısal dersler olması dolayısı ile bu oturum için 80 dakika süre verilecek.

Sınava girme zorunluluğu bulunmuyor. Ancak girecek öğrencilerin 24 Mayıs 2024 itibari ile okul müdürlüklerine gelen ve onaylanarak dağıtılan sınav giriş belgesini mutlaka almaları gerekecek. Sınav yeri öğrencilerin kendi okulları değil; sınav giriş belgesinde yer alan okul, salon ve sıra numarası olacak.

Sonuçların 28 Haziran 2024'te açıklanacağı ve meb.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacağı LGS sınav sonuçları öğrencilere posta yolu ile gönderilmeyecek.

LGS Nasıl Çalışılır?

LGS nasıl çalışılır? İşte size başarılı olmanız için bir kaç taktik:

• Konuları planlı bir şekilde, öncelik sırasına göre çalışın. En çok zamanı zorlanacağınız konulara ayırın.

• Her gün dengeli bir şekilde konu tekrarı yapın ve test çözün. Çalışmalarınıza 15 dakikalık molalar verin.

• Her hafta 2 - 3 deneme testi çözerek süreyi doğru kullanma alışkanlığı edinin.

• Her test ya da deneme sınavını çözerken süre tutun ve zamanı nerede doğru kullanamadığınızı keşfettikten sonra bu durumu geliştirin.

• Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan örnek soruları ve geçmiş yıllarda sorulan LGS sorularını çözün.

• En başarılı olduğunuz dersleri belirleyin ve sınava o dersle başlayarak zamandan kazanma stratejisi geliştirin.

• Düzeninizi bozacak etkinliklerden uzak durun. Ancak size keyif veren kısa programlara da zaman zaman katılın.

• motivasyonu yüksek, çok kitap okuyan, düzenli tekrar yapan ve bol soru çözen öğrencilerin sınavları kazanmama ihtimalinin düşük olduğunu unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum