Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nasıl ulaşılır?

Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlara nasıl ulaşılır?

21 Nisan Pazar günü ülke genelinde sınav merkezi olarak belirlenen okullarda düzenlenen İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı için sınav sonuçlarının açıklanacağı döneme girilmiş bulunmakta. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçlarına nasıl ulaşılır?

21 Nisan pazar günü tüm yurtta sınav merkezi olarak belirlenmiş olan okullarda uygulanan İlköğretim ve ortaöğretim kurumları sınavında başarılı olan öğrenciler ayda 1500 TL burs almaya hak kazanacaklar.

Öğrencilere lise öğrenimlerinin sonuna kadar geri ödemesi olmadan 1.500 TL burs bağlanacak. Ayrıca yılda iki kere memur zammı oranına göre söz konusu burslara zam yapılacak. Sınav sonuçları ise 17 Mayıs günü ilan edilecek.

Sınava giren öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

Öğrencilerin kişisel bilgileri girilerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sorgulama ekranı üzerinden yayınlanacak olan sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğrenciler sınav sonuç ekranında kazandı olarak belirtilecek.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.