B Sınıfı Ehliyet Sahipleri Dikkat! Son Gün Belli Oldu! 12.978 TL Para Cezası Ödeyebilirsiniz

B Sınıfı Ehliyet Sahipleri Dikkat! Son Gün Belli Oldu! 12.978 TL Para Cezası Ödeyebilirsiniz

B sınıfı ehliyet sahibi olan ve ehliyetini 1 Ocak 2016 öncesinde alan herkesin yenileme işlemini tamamlaması zorunlu. Aksi halde 1 Ocak 2025 itibari ile 12.978 TL para cezası kesilecek. Peki ehliyet yenileme ücreti ne kadar? Gerekli belgeler neler? Randevu nereden ve nasıl alınır? İşlemler uzun sürer mi? Son başvuru tarihi ne zaman?

B sınıfı ehliyet sahibi olup da gerekli işlemleri yapmayan vatandaşlar büyük ceza yiyecek! Türkiye'de 33 milyondan fazla ehliyet bulunmakta olup, bu ehliyetlerin büyük bir kısmı çipsiz; yani eski tip olarak kullanılmaya devam ediliyor.

Daha önce yapılan uyarılarla, bu ehliyetlerin kullanımının 31 Aralık 2022 tarihi itibari ile yasaklanacağı belirtilmişti. Ancak pandemi dolayısı ile yaşanan aksaklıklar yetkilileri, bu süreyi 31 Aralık 2024'e yani 2024 yılı sonuna kadar uzatmaya teşvik etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre B sınıfı ehliyet sahibi olup da, ehliyeti eski tip olan, yani çipsiz vatandaşlar eğer 31 Aralık 2024'e kadar, Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne giderek ehliyetlerini yenilemezlerse, sahip oldukları ehliyeti 1 Ocak 2025 itibari ile kullanamayacaklar. Kullanmaları halinde ise 12.978 TL para cezası ile karşılaşacaklar.

B Sınıfı Ehliyet Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

B sınıfı ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirebilmek için ilk yapılması gereken, Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri internet sitesine girmek ve buradan randevu talebinde bulunmaktır. Randevu tarihinde Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde olunması halinde ehliyet yenileme işlemi bir kaç dakika içerisinde tamamlanacaktır.

Ehliyet yenileme işleminin tamamlanabilmesi için, randevuya, gerekli belgelerin hazırlanması sonrasında gitmek önerilmektedir. Bununla birlikte, işlem için ödenmesi gereken tutar 15 TL'dir. Ehliyet yenileme işlemi 1 Ocak 2016 öncesinde alınan tüm B sınıfı ehliyet kullanıcıları için zorunlu tutulmuştur.

B Sınıfı Ehliyet Yenileme Sürecinde Gerekli Belgeler

B sınıfı ehliyet yenileme sürecinde gerekli belgelerin listesi şu şekildedir:

• Kimlik kartı ya da pasaport

• Güncel biometrik fotoğraf

• Geçerli sağlık raporu

• Kan grubu belgesi

• Mevcut sürücü belgesi

• Adli sicil kaydı

• 15 TL yenileme ücreti

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.