Yeni Müfredat İle İlgili Öğretmenlere Görevler Verilecek

Yeni Müfredat İle İlgili Öğretmenlere Görevler Verilecek

Türkiye yüzyılı Maarif modeli olarak adlandırılan yeni eğitim müfredatı 26 Nisan Günü kamuoyu ile paylaşıldı.2024 2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağı belirtilen yeni müfredatla ilgili öğretmenlerin de çok büyük görevleri bulunmaktadır. Peki o görevler nelerdir? Detaylar haberimizde...

2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren Türkiye yüzyılın Maarif modeli isimli yeni müfredat kademeli olarak uygulanmaya başlanacaktır.

26 Nisan tarihinde yayınlanan yeni müfredatın eğitim sistemimize çok büyük yenilikler getirdiği de tartışılmaz bir konudur.

Öğretmenlerin bu konu ile ilgili olarak eğitilmesi ve mevcut müfredattan Yeni müfredata geçiş aşamasında yaşanacak olan sorunların giderilmesi amacıyla öğretmenlere önleyici ve geliştirici görevler verilecek gerçeği de öngörülmektedir.

Bu kapsamda Türkiye yüzyılın Maarif modeli eğitici eğitmenleri hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizin dört bir yanında bulunan öğretmenlere hizmet içi eğitimine vermeyi planlamaktadır.

Yüz yüze ve uzaktan gerçekleştirilebilecek olan eğitimlerle ilgili olarak daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslara katılmış eğitici eğitmenleri çok büyük görev üstleneceklerdir.

Öğretmenlerin yaz tatili kanunla belirlendiği için yaz tatili süresince öğretmenlere ancak ve ancak uzaktan olacak şekilde ÖBA üzerinden eğitimler verilmesi durumu söz konusudur.

Tüm Bunlardan önce tüm vatandaşların erişimine açık olan yeni müfredatla ilgili görüş ve önerilerin kabul edildiği sitenin ziyaret edilmesi ve yayınlanmış durumda olan müfredatın ilk halinin öğretmenler tarafından incelenmesi istenmiştir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum