Emekli maaş zam oranı ne kadar oldu? Refah payı artışı yapılacak mı?

Emekli maaş zam oranı ne kadar oldu? Refah payı artışı yapılacak mı?
Emeklilerin gözü yapılacak olan zamma çevrildi. Yıl içinde iki kez maaşlarına enflasyon oranında zam alan emekliler, Temmuz ayında alacakları zam oranını merakla bekliyor. Dört aylık oran netleşirken, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından nihai oran belirlenecek. Peki Temmuz ayında emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak? SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında maaş alan emeklilere ilave refah payı artışı yapılacak mı?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında maaş alan milyonlarca emekli yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Ocak ayında maaşlarına yüzde 49,25 zam alan emekliler Temmuz ayında alacakları yılın ikinci zam oranını sabırsızlıkla bekliyor. Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla dört aylık oran netleşirken Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla zam oranı kesinleşecek. Peki Temmuz 2024 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak?

Emekli maaş zam oranı ne kadar oldu? Refah payı artışı yapılacak mı?

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla dört aylık oran yüzde 18,72 olarak hesaplandı. Bu orana Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının eklenmesiyle emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı netleşmiş olacak.

Merkez Bankası tarafından yayımlanan Piyasa Katılımcıları anketine göre Mayıs ayında enflasyon beklentisi yüzde 3 Haziran ayında ise yüzde 2,54 oldu. Dört aylık orana bu rakamlar eklendiğinde emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 25,39 olarak hesaplandı. İlave bir refah payı artışı yapılmazsaTemmuz maaş zam oranı yüzde 25,39 olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekliye refah payı verilmesi konusunun henüz netleşmediğini ve Temmuz ayını beklememiz gerektiğini söyledi.

Temmuz ayında yapılacak zam oranının yüzde 25,39 olması halinde en düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12.500 TL'ye yükselmesi bekleniyor.