Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıkladı!

Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıkladı!
Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çok büyük bir reform olarak nitelendirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriğinde hangi maddeleri barındırıyor? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu:

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en büyük reformlar arasında yer aldığı belirtilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili araştırmalar son günlerde internet ortamında çok sık yapılıyor. En çok merak edilen konular arasında da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ne zaman meclise geleceği yer alıyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Ne Zaman Çıkacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenlik Meslek Kanunu haftaya meclise gelecek. Bunun için 20 Mayıs 2024'te düzenlenmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarih olarak verilebilir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı ile birlikte, söz konusu kanun hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"İçeriğinde, öğretmenlere yönelik uygulanan şiddetin cezasını arttırmaya yönelik maddelerin de bulunduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu, önümüzdeki hafta meclise gelecek. Konu ile ilgili yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. MEB ve Külliye çalışmaları sona erdi. Önümüzdeki hafta ise Meclis'te Eğitim Komisyonu'na gelir. Süreç bitti. Külliye'deki kurullarla koordinasyon toplantımızı Cevdet Bey ile yaptık. Redaksiyonunu yapıyoruz. İmza sürecini grup başkanı takip edecek."