Öğretmenlere önemli görev geliyor

Öğretmenlere önemli görev geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı önemli gün ve haftaların kutlanmasına ayrı bir önem vermektedir. Kapsamda sene başında düzenlenen öğretmenler Kurulu toplantısında önemli gün ve haftalar öğretmenlere istekleri ve yetenekleri doğrultusunda dağıtılmıştır.Işte bundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere 19 Mayıs haftasında yerine getirilmesi gereken bazı görevler verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çeşitli kademelerde görev yapmakta olan öğretmenler bazı durumlarda belirli gün ve haftaların sadece belli yaş gruplarına ait olduğunu düşünmektedirler.

Örnek verecek olursak en son 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanmıştı. Lise kademesinde görev yapan öğrencilerin genç olduğu düşünülerek söz konusu Günle ilgili herhangi bir kutlama ve etkinlik yapılmaması aslında bir hatadır. Çünkü 23 Nisan aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümüdür. Yani genç, yaşlı, çocuk herkesi ilgilendiren önemli bir gündür.

Aynı durum 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için de geçerli. Tam adı Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olan milli Bayramımız bütün kademelerde çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlanmak zorundadır.

Meb Hocam/ ÖZEM HABER