Öğretmen Akademisi 24 ilde başlıyor! Kadrolu öğretmen ve yöneticiye akademi eğitimi kararı!

Öğretmen Akademisi 24 ilde başlıyor! Kadrolu öğretmen ve yöneticiye akademi eğitimi kararı!
KPSS’yi kazanacak öğretmen adayları uygulanacak eğitime benzeyen bir uygulama da kadrolu öğretmenlere geliyor. MEB bu konuda kararlı. Her seviyede öğretmen için özel eğitim kurumları açacak. Öğretmen Akademisi nedir, hangi illerde uygulanacak? İşte merak edilenler…

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda görev yapan öğretmenlerin sosyal, kültürel ve kişisel açıdan gelişebilmeleri için yeni bir proje başlatıyor. Proje için seçilen 24 ilde öğretmen akademileri kurulacak. Bu akademilerde öğretmenler eğitim alarak gelişim sürecini tamamlayıp derslere girmeyi sürdürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan öğretmen akademileri uygulama kılavuzunda yer verilen bilgiye göre;

“Akademi'de ataması yapılacak öğretmen adayları değil; halihazırda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak resmi eğitim kurumlarında ya da özel okullarda görev yapan öğretmenler ve yöneticiler eğitim alacak.”

Bakanlığın almış olduğu bu karar, KPSS sınavını kazanıp eğitim alacak öğretmen adaylarının başvuracakları Milli Eğitim Akademisi uygulamasından farklı olarak tasarlandı.

Öğretmen Akademisine Katılmak Zorunlu mu?

Hazırlanan kılavuzda yer verilen önemli bir detaya da yer verildi. Öğretmen akademisinde verilecek eğitimler gönüllülük esasına dayalı olarak sunulacak. Adaylar birden fazla akademi programına başvuruda bulunabilecek.

Akademi çalışmaları il eylem planına uygun şekilde sürdürülecek. Akademide verilecek eğitimler içinde bulunulan eğitim öğretim yılı boyunca sürecek. Her akademi için en az 10 kişinin en fazla 50 kişinin olması isteniyor. Ders dışında yapılacak akademi faaliyetleri için kütüphane, tarihi mekanlar, sosyal tesis veya müzeler seçilecek. Şu an için 24 farklı pilot ilde tasarlanan akademiler edebiyat, sosyal bilimler, müzik, sanat, bilim, spor, şehir ve kültür olmak üzere farklı başlıklarda tasarlandı.

Akademi Eğitimlerinin Verileceği 24 Pilot İl

Akademi eğitimlerinin verileceği 24 pilot ile merak edenler aşağıdaki listeden inceleyebilir:

Ankara, Antalya, Amasya, Edirne, Erzurum, Bursa, Balıkesir, Denizli, Konya, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Sakarya, Mardin, Trabzon, Mersin, Van, Tokat, Sivas, Eskişehir, Tekirdağ, Malatya, Kocaeli, Kütahya