Ek ders ücretlerine zam yakında

Ek ders ücretlerine zam yakında

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam için Maliye Bakanlığı ile çalışmalara başladı. İşte detaylar..

Ek ders ücretlerine zam yakında

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan seyyanen zam ile birlikte, maaşlar dışında bir çok ek ödemeye seyyanan zam yansıtılmamıştı. Öğretmenlerin ek ders ücretleri de bu ücretlerde birisi.

Temmuz ayında yapılan yüzde 17,55 zam ile birlikte öğretmenlerin ek ders ücreti 60 TL civarına yükselti. Ancak sendikalar ve öğretmenler uzun bir süredir ek ders ücretlerini bir tost parasına eşit olduğunu ve bu sebeple yükseltilmesi gerektiğini Bakanlığa duyurmaya çalışıyor.

Ek ders ücretlerinin artırılmasıyla ilgili olarak önemli bir açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. İstanbul'da öğretmenler ile buluşan Bakan Tekin, ek ders ücretlerinin arttırılmasıyla alakalı Maliye Bakanlığıyla görüşme halinde olduklarını belirtti.

Maliye Bakanlığı ile bu konuda çalışmaların sürdüğü ve ek ders ücretlerinde artışın bütçe ilave ne kadar yük getireceğinin konuşulduğunu, yakın zamanda açıklama yapılacağını aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.