Özel okullarda yeni dönem! MEB’den ücretsiz kontenjan hakkı ve merkezi yerleştirme kararı!

Özel okullarda yeni dönem! MEB’den ücretsiz kontenjan hakkı ve merkezi yerleştirme kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararıyla önümüzdeki yıl itibariyle geçerli olacak yeni bir uygulamaya geçiş yapılıyor. Özel okullara sunulan ücretsiz erişim imkanı merkezi yerleştirme ile yapılacak. İşte konuya dair merak edilenler…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan özel okullara ücretsiz kontenjan uygulaması için yeni bir döneme geçiş yapıldı. Bu yıl ilk kez yaz aylarında başvuruya açılacak ücretsiz kontenjan sistemi yeni bir döneminde başlangıcı olacak. Geçtiğimiz ay hükümetin almış olduğu bu karar özel okullarda ücretsiz olarak okuyacak öğrencilerin merkezi atama ile yerleştirmelerini mümkün hale getirecek.

Özel Okullarda Ücretsiz Eğitim Hakkından Kimler Faydalanacak?

ozel-okullarda-yeni-donem-mebden-ucretsiz-kontenjan-hakki-ve-merkezi-yerlestirme-karari.png

Özel Öğretim Kurumları Kanununun 13. maddesinde yer alan bilgiye göre şehit ve gazi çocukları ile korunma, bakım ve barınmaya ihtiyacı bulunan çocukların bu faydadan yararlanması sağlanacak. Yapılacak yönetmelik değişikliği ile birlikte ücretsiz kontenjanlara hak sahipleri merkezi yerleştirme yolu ile atanacak.

Bakanlık yaz aylarında dijital başvuru sistemini aktif hale getirecek ve ardından başvuru takvimi paylaşılacak. Paylaşılan takvim doğrultusunda yapılacak başvurular neticesinde ücretsiz yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, özel okullara giderek sözleşmeyi imzalayıp ücretsiz kaydını tamamlayabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum