Merkezi sınavda yeni dönem! Yiyecek ve tuvalet ihtiyacı için kurallar kalkıyor mu?

Merkezi sınavda yeni dönem! Yiyecek ve tuvalet ihtiyacı için kurallar kalkıyor mu?

2 Haziran tarihinde uygulanacak LGS sınavına girecek öğrencileri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Merkezi sınav yönetmeliğinde yer verilen bilgiye göre normal şartlarda sınav salonlarında geçerli olmayan bazı kurallar esnetildi. İşte merak edilen yeni detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan merkezi sınav yönetmeliğine göre bazı durumlarda istisna olarak kabul edilen haller tek tek paylaşıldı. Öğrencilerin yalnızca kimlik kartı ve sınav belgesini yanında getirebildiği merkezi sınavlarda uygulanan bu esneklik kimler için ve nasıl geçerli olacak?

ÖSYM tarafından uygulanan sınavlarda sert kurallar yer alırken bazı durumlarda belirtilen bu sınırlar esnetilebiliyor. Özellikle süreğen bir hastalığı bulunan öğrenci için bu durum sınavın başarısını etkileyemeyecek şekilde düzenlenebiliyor. Sağlık problemlerinden kaynaklı olarak sürekli devam eden hastalığı bulunan öğrenciler merkezi sınavda tek kişilik salonlarda sınava alınabilecek.

merkezi-sinavda-yeni-donem-yiyecek-ve-tuvalet-ihtiyaci-icin-kurallar-kalkiyor-mu.webp

Öğrenciye ek süre verilmeyecek olunup kişisel durumu dikkate alınarak bazı imkanlar sunulacak. Öğrenciye sunulacak imkanlar arasında TİP-1 diyabet hastalığı olan bir öğrenci için kutu meyve suyu ya da paket içinde karbonhidrat içeren gıdalar bulundurması ani kan şekeri düşmesi durumunda bunları tüketmesi ve kan şekeri ölçüm cihazı ile kan şekerini ölçmesine izin verilmesine karar verildi.

Hastalığı bulunan öğrencilerin ani kan şekeri yükselmesi durumunda oluşacak tuvalete ihtiyacını giderebilmesi için ise yedek gözetmen görevlendirildi. Bu tarz durumlarda öğrenci yanında yiyecek içecek getirebilecek, yedek gözetmen eşliğinde tuvalete ihtiyacına giderebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum